Nieuws

Corona Covid-19 Virus & badminton

Beste leden

Sinds de uitbraak van het corona covid-19 virus worden wereldwijd preventieve maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Inmiddels heeft het virus ook Nederland bereikt en wel te verstaan het begin was in Loon op Zand / Tilburg.

We kunnen ons voorstellen dat er in team-appgroepjes of andere communicatiemomenten vragen worden gesteld over het Coronavirus.

Wij als club volgen de adviezen van Badminton Nederland, NOC*NSF en het RIVM en houden deze nauwlettend in de gaten. Er is op dit moment geen aanleiding om (bepaalde) wedstrijden niet door te laten gaan. Mocht dat wel aan de orde zijn, worden verenigingen en andere betrokkenen hierover geïnformeerd.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Houdt dit in dat je hierdoor geen wedstrijd kunt komen spelen dan vragen we je dringend toch vriendelijk contact op te nemen met je teamcaptain en ook de competitie leider op de hoogte te stellen. 
 
Ook adviseren wij om voor en na de wedstrijd geen handen te schudden, maar op een andere manier elkaar succes toe te wensen en te feliciteren.
 
De belangrijkste maatregelen die je zelf kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:
- Was je handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes
Meer informatie vind je op de website van het RIVM en het NOC*NSF.
 
met vriendelijke groet,
 
Maurits Mevis
Secretaris SCBC Reeshof

« Terug

» Nieuws archief